Guide: Sådan tjener du penge på din hjemmeside eller blog

Tjen penge på blog

At oprette en hjemmeside, eller en blog, kan være en udmærket måde at øge sin passive indkomst, og tjene penge online. Ofte kræver det dog en del arbejde, og du vil aldrig få et fornuftigt langsigtet resultat, hvis ikke du gør det seriøst fra starten af. Der findes en række forskellige metoder til, hvordan du kan begynde at tjene penge online på din eksisterende hjemmeside. Denne guide viser dig hvordan, men først et par ting du skal have styr på.

Skriv godt indhold

Skal det være lettest muligt? Automatiser din investering med Nordnets månedsopsaring. - Klik her!

Før du overvejer at begynde at reklamere, så skal du være indstillet på at bruge en god omgang tid på at producere godt og relevant indhold. Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvordan du præsenterer dette for dine læsere, men der skal tilbydes en eller anden form for værdi.

Hvis du bare sætter en hurtig hjemmeside op, skriver 2-3 uinspirerede indlæg og efterfølgende lader den være – så vil der ikke gå lang tid, før det hele falder til jorden – hvis du overhovedet kommer til at tjene en krone på det.

Start med at finde et emne du virkelig brænder for, og vælg så hvordan du vil præsentere det. Investeringsliv er eksempelvis skabt, i kombinationen af at jeg godt kan lidt at være kreativ og bygge hjemmesider, samtidig med at jeg har en stor passion for både økonomi, passiv indkomst og investeringer.

Gør hvad du er glad for – og bliv ved

Er du glad for at være foran kamera? Jamen så kast dig over YouTube. er du passioneret for kortere tekster og billeder? Jamen så forsøg dig med instagram. Måske du ikke vil bygge hjemmesiden, men bare vil skrive? Jamen så find dig en partner – eller benyt dig af en hjemmeside til bloggere.

Det vigtigste her er, at du er vedholden. Der findes med stor sandsynlighed en ‘konkurrent’ i forvejen – og måske flere. Hvis du skal have en fair chance, så er det vigtigt at dine følgere kan fornemme, at du rent faktisk går op i det her – og mener det. Kan man mærke at du er seriøst, så kan du ligeledes være heldig at modtage links og anbefalinger, hvilket hjælper med at udbrede dit nye projekt.

Vær ligeledes afklaret med, at det kan tage lang tid, før du overhoved bliver fundet af nogen, og endnu længere tid før dit projekt potentielt begynder at vokse. Netop her, kommer passionen ind i billedet, ellers forsvinder det sjove og motiverende element hurtigt.

Har du godt indhold? Så skriv lidt mere..

Sørg nu for at have godt med indhold, før du vælger at smide annoncer eller lignende på din hjemmeside. Det er så nemt at få det hele til at ligne en ‘scam-hjemmeside’ hvis man plastrer siderne til med annonceringer for alverdens underlige ting.

Flere annoncer er ikke nødvendigvis ensbetydende med at du tjener flere penge. Placer i stedet dine annoncer taktisk godt, og sørg for at det er relevant for den besøgende, hvad der annonceres for. Hvis du benytter dig af Google Adsense, så klarer de automatisk dette for dig – men, bruger du affiliate partners, eller udvælger du selv indholdet i dine annoncer? Så vær lidt skeptisk.


Få reklamer på din hjemmeside

Frem for at dele indholdet af de understående muligheder alt for meget op, så har jeg forsøgt at holde det nogenlunde overskueligt. Det kan forhåbentlig være med til at inspirere dig til at tjene penge på din hjemmeside.

Skal det være lettest muligt? Automatiser din investering med Nordnets månedsopsaring. - Klik her!

Google Adsense

Google Adsense er en tjeneste fra google, der tilbyder dig at tjene penge på dit onlinekoncept. Dette gøres ved, at du indsætter reklamer på din hjemmeside i form af bannere. Disse reklamer er målrettede og unikke for den enkelte besøgende. Dette er de ved hjælp af cookies, der sørger for at vise det mest interessante for netop dig, i forhold til hvad du tidligere har set på. Altså er dette et forsøg på at få flest mulige til at klikke på banneret.

Hvordan tjener man penge på Google Adsense?

Du tjener penge på Google Adsense, når en besøgende klikker på dit banner. Jo flere besøgende du har, jo flere penge bør du altså være i stand til at tjene. Netop den taktiske placering af bannere, kan hjælpe med at optimere antallet af klik. Du må dog aldrig selv klikke på dit banner, da dette kan medføre at du bliver straffet ved lukning af din Adsense konto.

Affiliate Marketing

Affiliate marketing er nok den største ‘konkurrent’ til Google Adsense, og i senere tid den blevet mere og mere populær. I bund og grund er affiliate marketing baseret på at du skriver eksempelvis en tekst på dit website. I denne tekst beskriver du et produkt, som du så linker til.

Dette link er et affiliate link der viser, at den besøgende kommer fra din hjemmeside. Vælger den besøgende herefter at købe noget gennem dit link? Så får du enten en procentdel eller et fast beløb.

Denne form for marketing er ofte smart, fordi du har muligheden for at udvælge specifikke samarbejder med virksomheder, der passer godt til netop din hjemmeside. Anmelder du bøger kunne det eksempel være et samarbejde med en stor online boghandel, der så betaler dig 5% af det salg du skaffer dem. Og det bedste? Det koster ikke en krone at tilmelde sig.


Hvor kan jeg tilmelde min side til affiliate marketing?

Du kan enten vælge, selv at opsøge de enkelte virksomheder. Dette kræver ofte en del arbejde, og en masse afvisninger. Alternativet er, at du opretter dig på tjenester som eksempelvis Parter-Ads. Her har de allerede over 1.000 samarbejder, som du kan ansøge om at være en del af. På den måde kan du vælge og vrage som du har lyst til, alt efter hvem der betaler dig bedst i forhold til dit indhold.

Sælg annonceringsplads på hjemmeside

Du kan vælge at sælge din annonceringsplads til virksomheder der eventuelt kontakter dig. Skriver du om øl-brygning, kan det være at det er en virksomhed der sælger alle råvarerne, som godt vil betale for at få et link fra din forside – eller lignende.

Det er ofte først, når din side bliver rigtig stort, at det kan lade sig gøre at tjene penge online på denne måde Men, der kan også være mere at tjene – ser du på bloggere og influencere på instagram i dag, er det ofte på denne måde de tjener deres penge. Det er dog sjældent for råvarer til øl-brygning. Desværre.

Et unikt eksempel på, at tjene penge online er The million dollar homepage. Dette er en hjemmeside med 1.000.000 pixels. Her kan virksomheder købe reklameplads, for 1$ pr pixel. Hjemmesiden er på nuværende tidspunkt fyldt ud. Hjemmesiden tilbyder ikke andet end en god historie – og gik hurtigt viralt. Sjovt, men nok også et lidt unikt eksempel. Hermed inspireret!

Nyhedsbreve

Har du et nyhedsbrev kan du benytte en del af pladsen i det, som annonceplads. Her kan du sælge egne produkter, eller lade andre betale for at vise deres. Husk på, at det ikke blot skal være en tilbudsavis du har lavet, fyldt med tilbud – der skal stadig være en masse godt indhold – ellers mister du dine subscribers løbende.

Sponsorerede indlæg

Har du en blog eller lignende? Så kan der være penge at hente i sponsorerede indlæg. Et eksempel kunne være, at et rejseselskab betaler en rejseblogger for at skrive en artikel der stiller dem og deres services i godt lys. Det kan også være producenter der betaler et beløb eller en række produkter for, at blive nævnt i et blogindlæg. Virksomheder sender i stor stil produkter ud til influencers, endda til tider uden en aftale, blot fordi de ved hvor stor værdi eksponeringen kan have.

Sælg et digitalt produkt: E-bog? Video?

Er du super skarp til et eller andet? Så kan du vælge at skrive en E-bog. Enten kan du så bede folk om at tilmelde sig dit nyhedsbrev for at modtage denne, og alternativt kan du sælge den direkte. Dette kræver at du er dygtig på et eller flere områder, men det kan samtidig sættes simpelt op – og tilføre en masse lækker, passiv indkomst. Gider du ikke skrive? Så er Webinarer det nye sort. Sælg adgangen til dit videoindhold, og begynd at tjene penge online nu!

Vil du hjælpe os med at skabe det bedste indhold?

Vurder indlægget:

Tak for din bedømmelse!

Vil du hjælpe os med, at nå ud til flere personer?

Tak for din vurdering

Hvad kan vi forbedre?

Investering

Vil du være en del af klubben?

Modtag løbende opdateringer, unikt indhold & muligheden for at benytte vores brevkasse!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.