Spring til indhold

Boganbefalinger

At læse bøger, giver dig muligheden for at leve tusinde liv – og lære af dem alle sammen. 
At læse gode bøger om investeringer eller bøger om aktier, kan i sig selv være en af de bedste investeringer, du kan foretage dig. Investeringsbøger er medvirkende til at danne dig som ny investor, men ligeledes kan de udvide din horisont, hvis du allerede har været i gang i noget tid. Der er altid noget nyt at lære.

Vi har her på siden samlet en liste, med bud på de bedste bøger om aktier, økonomibøger og investeringsbøger generelt. Det er den bedste start på handel med aktier for begyndere. 

Bøger om investering

5/5

Det er ikke tilfældigt, at denne bog står øverst på listen. Bogen er et must-read for alle investorer, nye som gamle. Den er et fantastisk redskab, der hjælper læseren med at træffe de bedste beslutninger ved investering. Endvidere belyser den de potentielle faldgrupper, du møder på din vej.

Bogen er skrevet af Benjamin Graham. Han er blandt andet kendt for, at have været verdens nok bedste investor – Warren Buffets – mentor.

4.5/5

Via den personlige fortælling om hans opvækst med 2 fædre, Roberts egen og en vens, får vi en fantastisk forståelse af, hvordan man får økonomisk succes gennem hele livet.

Roberts egen far har et godt job, en fantastisk uddannelse og en god pension. Alligevel halter hans økonomi.
Den anden far, vennens, har ingen uddannelse. Han er alligevel en af øens mest succesfulde og rige mænd. 
Hvad gør de forskelligt? Netop det er en af bogens pointer.

4.3/5

Bogen indeholder en masse små historier, foregående i babylon for 8000 år siden. Historiernes samlede formål er, at give læseren en idé om konsistent opsparing og investering af penge. På den lange bane kan dette, til befolkningens store fascination, være med til at skabe en stor formue.

Bogen giver en god forståelse af, hvordan du kan opspare dine penge, og sørge for med tiden at blive velhavende. Dette gøres ved at følge et sæt simple regler

3.6/5

Tony Robbins er en verdenskendt guru inden for investering og personlig udvikling. Efter at have interviewet 50 af verdens klogeste ‘finansielle’ personer, har han skrevet flere bøger om emnet. Blandt andet denne, kaldet Unshakeable.

Bogen tager læseren med gennem en række historier og fortællinger. Formålet er at give læseren indsigt og forståelse af en række værktøjer, der kan styrke økonomi, investeringer og muligheden for at opnå personlige, finansielle mål.

3.6/5

Kriser, krak og kaviar er en af de mere fordybende bøger. Her ser Lars Tvede på økonomiens væsentligste historie gennem tiden. Der præsenteres en række teorier om de økonomiske konjunkturer – hvorfor reagerer økonomien som det gør. Hvad kommer udsvingene af?

Bogen er forsøgt skrevet let-læselig, og der er en række sjove historier med. Anbefalingen går nok først af alt til dem, der har en særlig interesse for økonomi og ønsker forståelsen af denne i relation til aktiehandel.

4/5

A Random Walk Down Wallstreet er en klassiker blandt investorer. Den tager os med på en gåtur ned gennem Wall-street, og forklarer blandt andet læseren omkring teknisk og fundamental analyse af aktier.

Forfatteren belyser hvad der fungerer, og hvad der er noget sludder i hans optik. Endvidere opstiller han en række regler du kan benytte som investor, for at få økonomisk succes.

Uden at afsløre for meget, så er Burton G. Malkiel fortaler for investering via Investeringsforeninger frem for tilfældige aktier. For kan man slå markedet?

3.75/5

Napolen Hill giver os i Think And grow Rich 13 principper vi bør følge, for at opnå personlig udviklig og optimal selvforbedring her i livet.

Bogen omhandler ikke kun den økonomiske succes, men ligeledes den personlige succes og mentale udvikling.

Bogen er solgt i millionvis af eksemplarer, og nævnet af mange, som en af de titler du skal læse – og som rent faktisk vil ændre dit liv.

Godt begyndt er halvt fuldendt

Drømmer du om at kunne investere dine penge, med forventningen om at modtage et godt afkast på din investerede kapital? Eller er du måske allerede investor, men klog nok til at vide, at ingen ved alt? Uanset hvilket stadie du er på, så er det altid muligt, at fortsætte udviklingen.

At have en fundamental forståelse som investor, er uundværligt. Det er disse egenskaber vi får, når vi læser og lærer. Det er ligeledes disse egenskaber vi skal bruge, for at være i stand til at skabe et godt afkast på investeringerne.

Hvis du blot investerer i en række aktier, fordi de er populære – eller andre gør det? Så er du automatisk nederst i fødekæden. Det kan være du er heldig i perioder? Men, på den lange bane vil du med stor sandsynlighed være taberen, når aktien eller hele markedet vender.

Investering handler i vores optik om, at forstå virksomheden. Det handler om at du kan forstå den case, du investerer i. Det handler om at, du kan undersøge virksomheden – og selvstændigt er i stand til at forstå, om denne er en god investering. Alt dette bliver du i stand til, når du via læring, udvider din værktøjskasse som investor. Det er blandt andet vores mål her hos Investeringsliv.dk – og det er præcis det du kan få ud af, at læse en eller flere bøger om investering ligeledes.

Bøger om investering for begyndere

Særligt for den helt nye investor, er der stor værdi at hente i bøger. Det er lettere end nogensinde, at bestille aktiebøger for begyndere – og netop denne investering, tjener sig ofte hurtigt hjem igen. Selvom du er ivrig efter, at foretage dine første investeringer? Så slå koldt vand i blodet – spar eventuelt op, imens du læser en bog eller to!

At have den fundamentale viden på plads kan, lidt sort på hvidt være det der afgør, om du på sigt får succes som investor. ‘Learning-by-doing’ kan selvfølgelig være et alternativ, men når det handler om placeringen af penge – og potentielt mange af dem? Så er det næppe her, du ønsker at gamble og håbe, at det hele nok skal gå.

På vores liste over bøger om investering for begyndere, findes blandt andre ‘Rich dad, Poor dad‘ eller ‘The Richest man in babylon‘. Begge bøger kan være med til, at give dig en grundlæggende forståelse for, en investors mindset og tankegang, omkring investering og opsparing generelt. Vil du have mere inspiration, så tag eventuelt et kig på vores indlæg med 5 bud på investeringsbøger for begydere.

Investeringsbøger på Dansk

Foretrækker du, at læse dine bøger på Dansk? Mange af de store bøger på forskellige sprog, er efterhånden omskrevet til Dansk og kan findes ved en simpel søgning, på Saxo.com

Her i Danmark har vi dog ligeledes en række erfarende investorer, der har udgivet bøger om økonomi og investering. Blandt andre Lars Tvede der har skrevet flere velkendte bøger – herunder vores favorit: ‘Kriser, Krak & Kaviar‘, som du finder på listen herover.

Et andet bud på Danske bøger om investering, vil uden tvivl være Helge Larsens bog, kaldet Den tålmodige investor‘. I denne bog deler aktieanalytikeren sine erfaringer med os, hvilket ender ud i et klasse eksempel på, hvordan vi med omtanke og en smule tålmodighed, kan få succes med aktier og investering.

Lydbøger om investering

Selvom viljen til at læse er der, så kan tiden ofte være en mangelvare. Det kan naturligvis også bare være, at du hader at læse – og derfor hellere vil høre dine bøger oplæst. Uanset hvad, så findes der heldigvis noget så rart, som lydbøger om investering og lydbøger om aktier.

I enkelte tilfælde vil du modtage en lydbog, når du alligevel køber det fysiske eksemplar. Gider du slet ikke det fysiske eksemplar? Jamen så findes der heldigvis alternativer. Der findes flere online tjenester som eksempelvis Mofibo, eller  Saxo.com hvor du kan streame over 60.000 lydbøger, ved at benytte deres premium medlemskab.

Som supplement kan du også overveje, om der kan knibes en podcast eller to ind i hverdagens mylder. Hvis du er interesseret i dette? Så læs gerne vores indlæg om 14 bud på podcasts om investering, ejendomme og iværksætteri.

Bøger om aktier

Selvom særligt den nye investor, fuldt forståeligt, er ivrig efter at komme i gang? Så kan det altså konkluderes, at der kan være store fordele ved en smule tålmodighed. Ved at læse bøger om aktier, bøger om investering eller mere generelle bøger om økonomi? – så stiller vi os som investorer i en situation, hvor vi er markant bedre udrustet, når vi så rent faktisk skal til at foretage vores investeringer.

Med ovenstående nævnt, så kan der også være værdi i, at prøve tingene af i praksis. Det handler altså i bund og grund om, at finde et grundniveau, før vi foretager den første investering – ellers er det vel egentlig blot gambling eller spekulation?

Når du skal køre en bil, lærer du ligeledes teorien først. Herefter starter du forsigtigt ud på kravlegården, før du til sidst ender på motorvejen med 110 kilometer i timen. Hvordan ville det gå, hvis du gjorde dette i omvendt rækkefølge?

Ved tanken om, at bøger om aktier og investering kan forbedre dit afkast markant.. Så er netop købet af en bog om aktieinvestering, måske den bedste investering, du kan foretage dig som kommende investor? Valget er naturligvis dit. Husk dog på, at viden slår held på den lange bane – og vilje slår talent.

Investering

Vil du være en del af klubben?

Modtag løbende opdateringer, unikt indhold & muligheden for at benytte vores brevkasse!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.