Boganbefalinger

At læse bøger, giver dig muligheden for at leve tusinde liv – og lære af dem alle sammen.
At læse gode bøger om økonomi, aktier og investering kan i sig selv være en af de bedste investeringer, du kan foretage dig. Bøgerne er medvirkende til at danne dig som ny investor, men ligeledes kan de udvide din horisont hvis du allerede har været i gang i noget tid. Det er derfor ingen undskyldning, at der allerede er styr på det basale.

Vi har her på siden samlet en liste, med bud på de bedste bøger omkring aktier, økonomi og investering. Listen opdateres løbende, og vi modtager med glæde anbefalinger til yderligere læsestof i kommentarfeltet. Vil du hellere lytte? Så læs vores indlæg om 14 bud på podcasts om investering, ejendomme og iværksætteri.

Bøger om investering for begyndere

Benjamin Graham – The Intelligent Investor

Det er ikke tilfældigt, at denne bog står øverst på listen. Bogen er et must-read for alle investorer, nye som gamle. Den er et fantastisk redskab, der hjælper læseren med at træffe de bedste beslutninger ved investering. Endvidere belyser den de potentielle faldgrupper, du møder på din vej.

Bogen er skrevet af Benjamin Graham. Han er blandt andet kendt for, at have været verdens nok bedste investor (Warren Buffets) mentor.


Robert T. Kiyosaki – Rich Dad, Poor Dad

Via den personlige fortælling om hans opvækst med 2 fædre, Roberts egen og en vens, får vi en fantastisk forståelse af, hvordan man får økonomisk succes gennem hele livet.

Roberts egen far har et godt job, en fantastisk uddannelse og en god pension. Alligevel halter hans økonomi.
Den anden far, vennens, har ingen uddannelse. Han er alligevel en af øens mest succesfulde og rige mænd.
Hvad gør de forskelligt? Netop det er en af bogens pointer.


George S. Clason – The Richest Man In Babylon

Bogen indeholder en masse små historier, foregående i babylon for 8000 år siden. Historiernes samlede formål er, at give læseren en idé om konsistent opsparing og investering af penge. På den lange bane kan dette, til befolkningens store fascination, være med til at skabe en stor formue.

Bogen giver en god forståelse af, hvordan du kan opspare dine penge, og sørge for med tiden at blive velhavende. Dette gøres ved at følge et sæt simple regler.


Tony Robbins – Unshakeable

Tony Robbins er en verdenskendt guru inden for investering og personlig udvikling. Efter at have interviewet 50 af verdens klogeste ‘finansielle’ personer, har han skrevet flere bøger om emnet. Blandt andet denne, kaldet Unshakeable.

Bogen tager læseren med gennem en række historier og fortællinger. Formålet er at give læseren indsigt og forståelse af en række værktøjer, der kan styrke økonomi, investeringer og muligheden for at opnå personlige, finansielle mål.

Bedste bøger om aktier, økonomi og analyse

Lars Tvede – Kriser, Krak og Kaviar

Kriser, krak og kaviar er en af de mere fordybende bøger. Her ser Lars Tvede på økonomiens væsentligste historie gennem tiden. Der præsenteres en række teorier om de økonomiske konjunkturer – hvorfor reagerer økonomien som det gør. Hvad kommer udsvingene af?

Bogen er forsøgt skrevet let-læselig, og der er en række sjove historier med. Anbefalingen går nok først af alt til dem, der har en særlig interesse for økonomi og ønsker forståelsen af denne i relation til aktiehandel.


Burton G. Malkiel – A Random Walk Down Wall Street

A random walk down wallstreet er en klassiker blandt investorer. Den tager os med på en gåtur ned gennem wall-street, og forklarer blandt andet læseren omkring teknisk og fundamental analyse af aktier.

Forfatteren belyser hvad der fungerer, og hvad der er noget sludder i hans optik. Endvidere opstiller han en række regler du kan benytte som investor, for at få økonomisk succes.


Napoleon Hill – Think And Grow Rich

Napolen Hill giver os i Think And grow Rich 13 principper vi bør følge, for at opnå personlig udviklig og optimal selvforbedring her i livet.

Bogen omhandler ikke kun den økonomiske succes, men ligeledes den personlige succes og mentale udvikling.

Bogen er solgt i millionvis af eksemplarer, og nævnet af mange, som en af de titler du skal læse – og som rent faktisk vil ændre dit liv.

Investeringsbøger på dansk

Hvis du ikke finder dig selv hjemme i engelsk, eller egentlig bare hellere vil læse på dansk – så er der hjælp at hente. Mange af bøgerne er heldigvis oversat til Dansk, og kan findes på Saxo.com ved en simpel søgning.

Vi har også en række danske forfattere, der ligeledes er dygtige investorer. Blandt andet finder du Lars Tvede på vores liste, der har skrevet flere gode bøger om økonomi og investering. Helge Larsens bog ved navn ‘den tålmodige investor‘, kan ligeledes anbefales.

Aktiebøger for begyndere – den bedste investering

Mange nye investorer er, fuldt forståeligt, ivrige efter at komme i gang. Der kan dog være kæmpe fordele ved, at væbne sig med en smule tålmodighed.

Bøger om aktier og investering kan nemt være med til at forbedre dit aktieafkast. Potentielt kan de rent faktisk redde dig fra, at miste de første penge du investerer. Altså, hvis vi skal se lidt sort på det hele.

Selvom du vil i gang, så kan det altså være en god ide, at bruge tid og energi på, at få læst minimum et par bøger som ny investor.

Se det ikke bare som en kedelig udgift i sig selv. De penge du betaler for bøgerne, kan være med til at mangedoble det beløb du efterfølgende kan spare, eller tjene, ved at have en langt bedre forståelse for investeringer generelt.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *