Spring til indhold

Grøn investering: Placer pengene i vedvarende energi og skab profit!

Grøn investering

Hvordan tror du, at fremtiden ser ud for vores klode? Vil vi forstætte med at køre i benzinbiler, samtidig med at vi benytter olie til opvarmning af vores boliger? Vil vi fortsætte med at benytte kul og køre i store C02-udladende lastbiler? Nej, vel? Chancen for, at vi bevæger os nærmere grøn investering, reguleringer, elektriske eller brintbaserede køretøjer, mindre brug af olie og vi kunne blive ved, er nok stor. 

Indlægget her skal handle om grøn investering. Vi skal tale om, hvad grøn energi egentlig er. Herunder skal vi undersøge, hvorfor vi bør investere i den grønne omstilling? Hvordan vi på forskellige måder kan investere, for  at opnå risikospredning, det bedste afkast, med videre.

Hvad er grøn energi?

Vi befinder os midt i en global megatrend, med et kæmpe fokus på vores miljø og den grønne omstilling. Co2 forbruget skal mindskes og der skal hurtigst muligt gang i mere miljøvenlige måder at skabe energi på.

Netop grøn energi er betegnelsen for en vedvarende energiform, der udleder minimale mængder af Co2. Dette er altså den mest miljøvenlige måde, at skabe energi på i skrivende stund. 

De bedst kendte eksempler på grøn energi, er solenergi fra solceller samt vindenergi fra vindmøllerne. Desuden bruger stadig flere husstande det, der kaldes for jordvarme – bedst forklaret som værende et omvendt køleskab, der trækker jordens varme ind i husets varmekilder, via en frostsikker væske.

Hvorfor investere i den grønne omstilling?

Den grønne energi, erstatter brugen af de fossile brændstoffer som olie eller kul. Der er næppe mange, som længere er i tvivl om, at netop ovenstående gør stor skade på vores klima.

Selvom der nok går mange år, før vi for alvor får udfaset alle synderne – så er der tydelige tendenser på, hvilken retning markedet bevæger sig i. For den langsigtede, tålmodige investor, kan der være penge at tjene.

Ser vi eksempelvis på den helt store konkurrent til Benzin og Dieselbiler? Så kommer vi ikke uden om Tesla. I første halvår af 2020, er aktien braget frem uden lige. Aktionærerne har haft en massiv tro på virksomheden, trods forudsigelser om, at aktien er en bobbel. Altså præcis som vi så ved IT-boblen, omkring år 2000.

Også de Danske giganter Vestas, samt Ørsted der har titlen som verdens mest bæredygtige virksomhed, har haft medvind i møllerne. Vestas producerer vindmøller og Ørsted er Danmarks største energiselskab. Begge aktier er steget markant i forbindelse med det øgede fokus på den grønne omstilling.  Ingen af ovenstående er på nogen måde anbefalinger – blot eksempler på aktier, der har gjort det mere end bare fremragende de sidste par år.

Der kan altså være penge at tjene på, at følge markedets overordnede tendenser. 

Investering i grøn energi

Der er næppe meget tvivl om, at vi i fællesskab har øget vores fokus på den grønne omstilling, grøn energi og mindre forbrug af C02. Det alene gør, at en investering i grøn energi kan være en fornuftig en af slagesen. Men, hvad taler ellers for at denne tendens vil fortsætte?

I forbindelse med digitaliseringen, vil der være et stigende behov for massere af elektronik og store datacentre. Dette vil medføre et øget behov for strøm, globalt set. I samme forbindelse kan vi se på blandt andet el-bilernes behov for opladninger.

Stadig flere mennesker får en bedre levestandard, hvilket medfører en øget efterspørgsel på energikrævende produkter. På samme tid bliver vi kun flere mennesker på jorden.

Virksomhederne har opfanget, at det er nødvendigt at få en grønnere profil. Også på dette plan bevæger vi os altså i retningen af, at den grønne trend fortsætter længe endnu. Ovenstående eksempler er naturligvis begrænsede, men kom endelig med alt hvad du har af tanker og ideér, i kommentarfeltet efter artiklen.

Grøn investering - hvordan?

Når vi taler investering, kan dette foretages på mange måder, set i forhold til grøn energi. Som privatperson kan du naturligvis investere i aktiver som eksempelvis aktier, der er eksponeret mod den grønne trend.

Du kan ligeledes overveje, om det kan skabe værdi på lang sigt, at foretage en investering i hjemmet. Har du eksempelvis regnet på, om det kan betale sig at skifte husets lyskilder ud med energibesparende? Kan det betale sig at investere i en grønnere bil, et køleskab med lavere forbrug, bedre isolering af huset eller nye vinduer?

Investeringerne kommer naturligvis med forskellige prisskilte – men, selvom det kan virke som et dyrt eller uoverskueligt projekt? Så handler det om at tænke langsigtet.

Aktier i grøn energi

Er du på aktiemarkedet, så finder du nemt tonsvis af virksomheder, der bevæger sig indenfor området grøn investering. Vi har allerede nævnt eksempler som Vestas, Ørsted samt Tesla. Du kan ligeledes overveje producenter af platebaseret mad som ‘Beyond Meat’. Tror du på delebiler? Så kan du se på Green Mobility. Rockwool producerer isolering, Scatec Solar beskæftiger sig med solenergi og sådan kan vi blive ved med eksempler.

Virker det hele uoverskueligt? Så dukker der fortsat flere grønne fonde op, blandt de forskellige investeringsforeninger og ETF’er. På denne måde kan du let og hurtigt lave en bred, grøn investering.

Investering i solceller

Der findes flere muligheder for, at lave en investering i solceller. Bor du i hus? Så kan få installeret dem på taget – hvilket giver dig muligheden for, at producere strøm for egen vindings skyld. 

Som nævnt i ovenstående afsnit, så findes der ligeledes børsnoterede virksomheder, med fokus på solenergi. Eksempler kunne være; Scatec Solar, First Solar eller Enphase Energy.

På dansk grund finder du ligeledes virksomheder, der tilbyder dig at investere direkte i fysiske solcellerparker. Her tjener du altså penge ved, at købe en andel af solcellerne, hvorefter du modtager en procentdel i afkast, når strømmen sælges. 

Mange forbinder investering i blandt andet Solceller, men ligeledes ejendom og lignende med store investeringer på eksempelvis 250.000, eller i nogen tilfælde helt op til 750.000 – og de findes i stor stil!

For den mindre investor er det dog ligeledes muligt at være med. The Many giver nemlig små investorer muligheden for, at investere i Solceller, Vindmøller samt ejendom – for helt ned til 5.000 kroner.

Hvis du opretter dig med dette link, så modtager både du og jeg 250 kroners andele GRATIS, ved næste investering hos The Many.

Investering i vindmøller

I modsætning til solcellerne, så er det næppe mange, der har muligheden for at installere en vindmølle i baghaven. I Danmark har vi dog mange gode aktier, inden for netop vindenergi.

Ønsker du at investere i fysiske vindmøller? Så er dette præcis som med solceller også en mulighed. En del virksomheder giver dig muligheden for, at investere i vindmøller – både til vands og på land. The Many giver ligeledes investorer muligheden for, at investere i vindmøller. Udbyttet kommer i form profitten fra salg af den energi, som møllen producerer. 

Vil du hjælpe os med at skabe det bedste indhold?

Vurder indlægget:

Tak for din bedømmelse!

Vil du hjælpe os med, at nå ud til flere personer?

Tak for din vurdering

Hvad kan vi forbedre?

Investering

Vil du være en del af klubben?

Modtag løbende opdateringer, unikt indhold & muligheden for at benytte vores brevkasse!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.