Spring til indhold

The Many: Invester i ejendom, vind og solceller fra 100 kr.

Aktier for begyndere

The Many gik tidligere under navnet Brickshare. De er stadig forholdsvis nye som virksomhed, men leverer et super fedt alternativ til traditionel ejendomsinvestering. Mange investorer har spørgsmål og efterspørger erfaringer, og netop af samme grund har vi lavet et lille indlæg, med erfaringer og tips til investering hos The Many. Første investering blev af os lavet i starten af 2019.

The Many tilbyder investering i ejendom fra kun 100 kroner. Konceptet er Crowdfunding inspireret og de har været i gang siden 2017. Virksomhedens mål er i sig selv simpelt. Ejendomsinvestering skal ikke kun være forbeholdt de rige og velhavende, men være muligt for du og jeg som helt normale investorer. Altså ønsker teamet bag The Many en demokratisering af ejendomshandlen i Danmark. De er godt på vej og har allerede vundet flere flotte priser på deres rejse.

I September 2020 skiftede virksomheden navn. Under denne ændring offentliggjordes det ligeledes, at det fremover bliver muligt at investere i både crowdfunding af vindmøller og solceller. Alt dette i fællesskab med den eksisterende mulighed for, at investere i ejendom. Minimumsbeløbet for investering hos The Many er løbende blevet sat ned. Fra start var beløbet på 10.000 kroner. Senere er det sænket til 5.000 kroner og i 2021 er beløbet nu sænket til 100 kroner. Det vil altså sige, at du for 100 kroner kan købe og eje fast ejendom.

Indlægget her er ikke lavet i samarbejde med The Many. Alt indhold er egne erfaringer og holdninger. 

 

4.5/5
Crowdlending
Gns. Afkast:
9,4% årligt
Min. investering:
500 kr.
12+ mdr.
Kurtage:
Nej

Hvordan fungerer The Many?

The Many klarer alt det hårde arbejde for dig. Lige fra at finde ejendommen, vindmøllen eller solcellen (samt at købe den), til den efterfølgende vedligeholdelse, håndtering og inddrivelse af husleje. På deres hjemmeside beskrives det så simpelt som:

“Vælg et projekt, invester og modtag løbende udbytte. Vi klarer resten.”

Dette er med til, at gøre investering i fast ejendom m.v. mere attraktivt for også de mindre investorer, der ikke har millioner på kontoen. Det gør ligeledes ejendomsinvesteringen lettere tilgængelig for privatpersoner, der blot ønsker øget spredning af investeringstyper. Generelt anses ejendomsinvestering for at være en af de mest sikre, langsigtede investeringer, der kan anvendes til forrentning af kapital.

Hvem kan investere via The Many?

Beløbsgrænsen for investering hos The Many, har tidligere været på både 5- og 10.000 kroner (Brickshare). Fra starten af 2021 er minimumbeløbet dog sænket til kun 100 kroner. For at investere i ejendom skal du være over 18 år, før du kan indgå investeringsaftaler. Hos The Many er det ikke et krav, at du er erfaren boliginvestor. Du skal ikke selv skal stå for administration eller handel. De håndterer simpelthen alt det kedelige arbejde for dig, og efter du har investeret dine penge – så skal du blot se udbyttet tikke ind på din konto.

 

Løbende afkast og udbytte

 

Når du har fundet et projekt der interesserer dig på hjemmesiden, kan du investere fra 100 kroner. Når projektet er fuldtegnet (Det vil sige at den totale investering rammer 100%) så gennemføres købet, og The Many overtager ejendommen.

Efterfølgende kan du som investor se frem til, at du vil modtage udbytte fra det eventuelle overskud der måtte komme fra huslejen. Endvidere kommer der fra tid til anden vurderingsopdateringer, der fortæller dig hvor meget ejendommen du har investeret i, nu er værd. Dette kan du også følge i dit dashboard på deres hjemmeside. Her kan du også få et overblik over alle dine investeringer hos dem, hvor meget du har fået i udbytte m.v. 

Salg af anparter hos The Many Marketplace

Hos The Many finder du en nem og overskuelig markedsplads, der gør det muligt at købe og sælge anparter i investeringsprojekterne. Det vil sige at du nemt og hurtigt får muligheden for at foretage en investering, eller at sætte dine anparter til salg igen.

Vi har tidligere erfaring med både køb og salg af anparter på platformen, hvilket i samtlige tilfælde er forløbet fuldstændig gnidsningsfrit.

Ved køb af anparter vælger du antallet, underskriver en investeringsaftale og overfører det angivne beløb til The Many. Omvendt vil du ved salg vælge antallet, acceptere salget og have pengene på din konto når salg og transaktion er gennemført. 

Ejendom

Køb ejendom selv - eller crowdfunding?

Om du selv skal lede efter lejligheder og investerer, eller om du skal benytte dig af simplere alternativer som The Many, er op til dig som investor. Du skal overveje om du har tiden og energien til, selv at kaste dig ud i projektet. Hvis du har dette, vil afkastet ved, selv at finansiere og investere i en ejendom være størst. 

Vil du betale dig fra arbejdet?

Den største forskel i, hvilken form for ejendomsinvestering du skal vælge, ligger i dit ønske om afkast / arbejde. Hvis du er villig til, at afgive en mindre del af din indtjening, kan du til gengæld undgå at skulle gøre nogen former for arbejde selv. Dette kan være en kæmpe tryghed, og var blandt andet det der fik undertegnede til at investere i et par projekter på platformen.

Fantastisk kundeservice

Personligt har jeg haft kontakt med kundeservice hos The Many flere gange. Både pr. email samt via deres chatfunktion på hjemmesiden. På trods af mine nybegynder-ejendomsinvestor spørgsmål, er de ekstremt tålmodige – og jeg har aldrig haft en dårlig oplevelse med dem. Hverken før eller efter jeg var kunde. Mine tilegnede The Many erfaringer er altså kun blevet bedre, af deres positive tilgang til kontakt med kunderne.

Risikospredning

Vælger du selv at investere i en ejendom, vil en stor del af din kapital med stor sandsynlighed være bundet i et enkelt aktiv (ejendom i dette tilfælde) i længere tid. Dette gør din investering mere sårbar, i forhold til hvis du eksempelvis investerede 100.000 spredt over fem forskellige projekter via The Many. Virksomheden arbejder på, løbende at udvide mulighederne for investering. Da de startede som Brickshare var det kun muligt at investere i København. Mulighederne er nu spredt over både ejendomme, vindmøller og solceller. Ligeledes i forskellige byer rundt omkring.

Alternativt kan man vælge at benytte investeringen hos The Many som en opsparing, for at der potentielt en dag kan foretages et køb alene. På den måde skal dine penge ikke stå uforrentede imens du sparer op til, at købe din egen ejendom.


4.5/5
Crowdlending
Gns. Afkast:
9,4% årligt
Min. investering:
500 kr.
12+ mdr.
Kurtage:
Nej

Vil du hjælpe os med at skabe det bedste indhold?

Vurder indlægget:

Tak for din bedømmelse!

Vil du hjælpe os med, at nå ud til flere personer?

Tak for din vurdering

Hvad kan vi forbedre?

Investering

Vil du være en del af klubben?

Modtag løbende opdateringer, unikt indhold & muligheden for at benytte vores brevkasse!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.