Spring til indhold

Serier, dokumentarer og film om investering – Se 19 bud her!

film investering

Nej, du skal ikke have en enorm uddannelse og læse tonsvis af bøger, for at forstå det grundlæggende omkring investering. Der findes mange gode film og dokumentarer, der kan gøre dig til en bedre investor. Du bliver måske ikke den næste Warren Buffet ved at se en film eller to, men du kan lære en masse omkring aktiemarkedet, virksomhederne, kriserne og så videre.

Herunder finder du vores liste, der løbende opdateres med forslag til din næste dokumentar, serie eller film om investering, aktiehandel og hele det finansielle område. 

Er du alligevel glad for at læse en bog fra tid til anden? Så tag et kig på vores anbefalinger af bøger om investering.

Film om penge & investering

I denne kategori finder du en række film om penge, investering og aktiehandel overordnet. Har du bud på film der mangler i denne artikel? Så kontakt os eller tilføj en kommentar!

The Wolf Of Wall Street (Film - 2013)

Baseret på en sand historie om Jordan Belfort, genfortalt med både humor og inspirerende bedrifter. I filmen følger vi Leonardo DiCaprios opbygning af et imponerende aktieimperium. Fra bunden opbygges selskabet, der pludselig omsætter for millioner af dollars om måneden. Livet på første klasse er fantastisk, men medfører desværre både kriminalitet og korruption. Filmen er humoristisk og har modtaget flere priser – den er lang, men super god!

Catch Me If You Can (Film - 2012)

Endnu en gang er Leonardo DeCaprio på spil. I “Catch me if you can” følger vi ham som svindleren Frank. Han arbejder blandt andet som læge, pilot og professer, og snyder sig til flere millioner mens han går i skole. Carl fra FBI jagter ham med ønsket om, at stille ham for retten. Filmen er baseret på virkelige hændelser omkring Frank Abagnale, der havnede på FBI’s Most Wanted liste – som den yngste nogensinde. 

Stå Af Hamsterhjulet (Dokumentar - 2018)

‘Stå af hamsterhjulet – med penge nok til resten af livet’ er en dansk reportage fra 2018. Den følger Danske Jacob, der mener at have fundet en opskrift på, hvordan en almindelig lønmodtager kan blive millionær og finansielt uafhængig.

Formålet er at gå på pension tidligere i livet – og Jacob har allerede nu flere tusinde fans, der følger hans råd, og forsøger at gøre ham kunsten efter. Metoden er for nogen ekstrem, men inspirerende. Uanset hvad du drømmer om, så kan grundprincipperne måske hjælpe dig til, at effektivisere netop din investeringsstrategi og nå dine mål.

The Big Short (Film - 2015)

The big short handler om en række dygtige finansfolk, der ser finanskrisen komme før alle andre. Michael Burry genkender faresignaler, der er identiske med det historiske krak i 1920.
Han finder en måde at satse mod hele boligmarkedet, og går hurtigt fra at blive anset som værende en tosse, til et sandt geni. Filmen er baseret på virkelige hændelser og hele historien er super interessant og imponerende. Havde du turde gøre det samme?

Margin Call (Film - 2011)

I stil med ovenstående forslag, følger Margin Call ligeledes en aktiehandler der gennemskuer det kommende krak. Filmen er fiktiv og har Kevin Spacey i hovedrollen. Hovedhistorien finder sted over en periode på 24 timer, i en stor Wall Street investeringsbank – lige op til finanskrisens i 2007-2008. Netop hovedrollen har et lidt skævt syn på finanser, der kan reflekteres til mange Wall Street børshajers kolde mentalitet, så længe der kan tjenes penge.

Film om finansielle kriser & konkurser

Finanskrisen var tragisk for mange investorer. Der er dog meget at lære, for særligt den nye investor. For, hvad sker der egentlig under en krise? Hvad satte den tidligere i gang? Hvad skal man absolut ikke gøre? Der findes mange lærerige fortællinger om virksomheder og særligt finanskrisen. Herunder finder du vores bedste bud.

Inside Job (Dokumentar - 2010)

Vil du lære mere af finanskrisen? Så er ‘Inside Job’ anbefalelsesværdig. Denne dokumentar er mere faktuel og dybdegående. Der er meget information og vigtige fakta med i den. 

Som et konkret eksempel, tager dokumentaren udgangspunkt i Island der bruges som forklaring på, hvorfor det hele gik så galt før og under finanskrisen. Der er en stor chance for, at du sidder tilbage med en følelse af svigt fra systemets side. I modsætning er dokumentaren yderst lærerig, med mange overraskende data og interessante informationer.

Betting On Zero (Dokumentar - 2016)

Dokumentaren skaber et portræt af Herbalife. Et Amerikansk firma, der beskyldes for at have opbygget et imperie på en såkaldt pyramide model. I dokumentarfilmen interviewes flere tidligere personer, der har købt produkterne med henblik på videresalg. Alle med tab til følge.

Endvidere følges rigmanden Bill Ackman og hans konflikt og kamp med netop Herbalife. Bill tror på at virksomheden bør og skal fejle, hvorfor han er gået “short” i virksomheden. Altså har han placeret en enorm investering i troen på, at virksomheden går konkurs inden længe.

Rogue Trader (Film - 1999)

Filmen Rogue Trader er baseret på en sand historie om en trader, der var skyld i af hans arbejdsgiver – Engelske Baring Bank – gik konkurs. Banken var på daværende tidspunkt den ældste handelsbank og gik konkurs efter uautoriseret handel med optioner for op imod 1 milliard dollars. 

Inside Lehman Brothers (Dokumentar - 2018)

En detaljeret dokumentar der i detaljer forklarer, hvad der egentlig foregik i Bankkoncernen Lehman Brothers, forud for det finansielle krak. Du får som seer et grundigt kig ind bag kulisserne og får forståelsen af hvordan medarbejdere blev truet til, at gøre hvad der blev sagt.

Mange påregner datoen for Lehman Brothers konkurs, den største konkurs i USA’s historie, for den egentlige startdato for finanskrisen. Den største krise siden børskrakket i 1929.
Du kan se hele dokumentarfilmen “Inside Lehman Brothers” hos DR her.

Enron - The Smartest Guys In The Room (Film - 2005)

Investorernes værste frygt er, at investere i virksomheder hvor kursen vedvarende falder. Går det helt galt? Ja så går virksomheden konkurs. Ved at analysere virksomhedernes regnskab, kan vi potentielt undgå at investere i dårlige virksomheder – men, hvad hvis virksomheden svinder og bedrager for at klare sig?

Ledelsen fik pludselig travlt med at komme af med deres aktier og virksomheden gik endegyldigt konkurs. I dokumentaren om Enron forklares faldet af Enron. Sagen er en af de mest chokerende korruptionssager i vores tid.

Film om iværksætteri & investorer

Der findes en del gode dokumentarer og film, om investorer eller opstarten af specifikke virksomheder. Det kan ofte være inspirerende for den enkelte investor, at forstå historien bag den enkelte virksomhed eller personen bag. Drømmer du en dag om at blive iværksætter eller en stor investor? Så er det ligeledes her du finder inspirationen! 

The Social Network (Film - 2010)

Mark Zuckerberg er i “The Social Network” studerende på Harvard. Han skaber i studietiden et netværk der skal forbinde studerende, kaldet The Facebook. Filmen følger hele processen. Det opleves blandt andet hvordan Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg) blev sagsøgt af to medstuderende, samt hans medstifter – der senere blev smidt på porten i virksomheden. Filmen blev rost til skyerne da den i 2010 blev lanceret. The Social Network er humoristisk, lærerig og inspirerende. Særligt hvis du er fan af Facebook.

Amazon Empire (Dokumentar - 2020)

Amazon Empire: The Rise And Reign Of Jeff Bezos er en ny dokumentar, der dykker ned i Jeff Bezos som person og iværksætter, Amazon som virksomhed og den imponerende rejse fra at være en lille online boghandel, til i dag at være en global gigant.

Du vil ikke undgå at blive imponeret, inspireret og potentielt en smule skræmt af den størrelse som virksomheden har opnået. Dokumentaren tager dog også en drejning, hvor netop udviklingen, ansættelsesforhold og produkterne bliver kritiseret væsentligt.
Du kan se dokumentaren på YouTube her.

The Founder (Film - 2016)

The Founder fortæller historien om den fattige sælger og forretningsmand, Ray. Han kører fra diner til diner, i håbet om at sælge køkkenmaskiner – uden særligt held. Han møder dog brødrende Mac og Dick, der har grundlagt opfundet et effektivt system så kunderne får deres burgere hurtigt.

Roy ser potentialet, og ønsker mod brødrendes vilje at gøre kæden verdensomspændende. Det er nok ikke nogen hemmelighed at det lykkes, men vejen er lang og interessant at følge. Den interessante historie om MacDonald’s kan klart anbefales!

Moneyball (Film - 2011)

Brad Pitt spiller i filmen Moneyball cheftræner for baseball holdet Oakland A’s. Holdet skal klare sig i ligaen for et budget langt lavere end konkurrenternes, og på baggrund af dette hyrer Billy en ny assistent.

De to forsøger at samle et helt baseball hold for et minimalt budget, bestående af tidligere fiaskoer og ældre spillere. Dette gøres på baggrund af statistikker, med det mål at holdet skal kunne konkurrere mod alle ligaens store konkurrenter.

Becoming Warren Buffet (Dokumentar - 2017)

Er du vild med investering? Så bør du kende Warren Buffet. Vi nævnte ham i introduktionen, vi har tidligere skrevet et portræt af ham og det er svært at få nok. Warren Buffet har investeret stort set hele sit liv – og der er tonsvis at lære fra ham!

I Dokumentarfilmen om netop Warren Buffet, får du et unikt indblik i investorens liv. Den er underholdende, fordi Warren B. er speciel som person. På samme tid, er den yderst inspirerende og lærerig. I dokumentaren lærer du blandt andet, hvorfor renters rente har en kæmpe betydning for alle investeringer over tid.

The Pursuit Of Happiness (Film - 2006)

En amerikansk film fra 2006. I filmen følger vi Chris Gardner; en dårligt betalt sælger, med ønsket om at blive børsmægler. Intet går som det skal, og kampen mod hjemløsheden varer i over et år. I Filmen følges far og søn, der spilles af henholdsvis Will Smith og hans søn, Jaden. 

Serier om penge, aktier & investering

Med ovenstående film og dokumentarer på plads, er det blevet tid til et par gode serier. 

Billions (Serie - 2016)

Serien billions afspejler de kraftfulde kampe, i den finansielle verden omkring New York city. Vi følger blandt andet Bobby, ejeren af investeringsselskabet Axe Capital, samt statsanklageren Chuck Rhoades.
I kampen om magten går det ikke stille for sig, hvilket også går ud over personlige forhold, ansatte og mange andre. Serien giver dig en blanding af humoristiske indslag, skæve vinkler og realistiske problemstillinger forbundet med investering og karrierekamp. Billions er uden tvivl et kig værd hvis du primært vil underholdes, men ligeledes interesserer dig for finanser.

The Profit (Serie - 2013)

The profit er lige på kanten mellem dokumentar, serie og et reality show. I serien følger vi investoren Marcus Lemonis, der tilbyder kapital og ekspertise til mindre virksomheder i vanskeligheder. Til gengæld for kapitalen modtager Marcus en procentdel af virksomheden, hvis ejerne og Marcus kan blive enige om fremtiden og udviklingen af forretningen. Her er dog ingen garanti for, at der rent faktisk bliver foretaget en investering.

Black Monday (Serie - 2019)

Er du til lidt mørk humor og jokes, er Black monday måske noget for dig. Serien er mere urealistisk, men omhandler de ansatte hos et mindre investeringsselskab på Wall Street. I dette tilfælde er der større chance for et smil på læben, end at du lærer helt vildt meget. Serien er mest af alt perfekt på en Søndag, efter en sen aften ude i byen. 

Husk at se nærmere på vores boganbefalinger og del endelig dine favorit film om investering, penge eller lignende i kommentarfeltet herunder!

Vil du hjælpe os med at skabe det bedste indhold?

Vurder indlægget:

Tak for din bedømmelse!

Vil du hjælpe os med, at nå ud til flere personer?

Tak for din vurdering

Hvad kan vi forbedre?

Investering

Vil du være en del af klubben?

Modtag løbende opdateringer, unikt indhold & muligheden for at benytte vores brevkasse!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.