Passiv indkomst online – 7 muligheder for dig i 2022

Passiv indkomst online

Passiv indkomst er et yderst varmt emne. Mange drømmer om at kunne arbejde når de vil, samt at skabe en løbende passiv indkomst online. Det er ikke nemt eller hurtigt overstået, men det er muligt at skabe en ekstra indkomst ved at arbejde med digitale projekter. Det betyder at du kan sidde og arbejde i hele verden, hvilket giver en frihed der er svær at finde på en regulær arbejdsplads.

Skal det være lettest muligt? Automatiser din investering med Nordnets månedsopsaring. - Klik her!

Vi har tidligere skrevet et indlæg med 25 forslag til hvordan du kan skabe passiv indkomst. Her er der meget at tage fat på, hvis du drømmer om at arbejde eller investere dig til passiv indkomst. I dette indlæg ser vi særligt nærmere på muligheden for at skabe passiv indkomst online. Vi ser altså på hvilke indkomststrømme du kan opbygge eller investere dig til, uanset hvor i verden du befinder dig. At skabe passiv indkomst online kan nemlig være seriøst arbejde, men det kan ligeledes medføre knuste drømme, da det ikke er lettere end så meget andet arbejde, hvilket vi kan få indtrykket af når vi læser om at tjene penge online.

Passiv indkomst online

Der findes mange useriøse bud på, hvordan passiv indkomst kan skabes ved nærmest ingen indsats online. Mange af os der interesserer os for at skabe passiv indkomst online er sikkert stødt på dem, men forhåbentlig er der ikke brugt for meget tid på de dårlige muligheder.

Lad os i stedet se nærmere på, hvilke muligheder der rent faktisk kan skabe en mere stabil og vedvarende indkomst, ved konsistent arbejde. Det skal fastslås at arbejdet med understående skal tages mindst ligeså seriøst som et “regulært” 8-16 job, hvilket ofte er grunden til at forsøget på at skabe passiv indkomst online slår fejl. 

Har du på nuværende tidspunkt et andet job? Så kan nedenstående være gode bud på hvad der kan startes op sideløbende. Har du bare en time om dagen til dit projekt? Så vil du i løbet af en uge næsten have dedikeret en arbejdsdag til dit projekt. På kort sigt er det måske ikke det store, men over en længere periode kan projektet sagtens vokse sig stort!

7 muligheder for at skabe passiv indkomst online

Der findes mange muligheder for at tjene penge online. Enkelte er rent faktisk muligheder for at tjene penge online, hvor resten ofte kræver så stor en indsats at det med stor sandsynlighed aldrig vil lykkedes dig at skabe en stabil indkomst. Herunder får du et par realistiske bud på arbejde der kan udføres i hele verden – med succes.

Tjen penge online

1. Blog eller Hjemmeside

En blog eller hjemmeside kan være en fin måde at skabe passiv indkomst online. Det er langt fra nok at oprette en hjemmeside med tyndt indhold, hvis resultatet på lang sigt skal give et brugbart afkast. Hvis du ønsker at kaste dig ud i at blogge eller at udgive artikler, med formålet at tjene penge på indholdet, så er der en række overvejelser du bør gøre dig.

Vigtigst af alt er det væsentligt at du udgiver indhold kontinuerligt det første lange stykke tid. Der skal opbygges en platform med store mængder af indhold, før antallet af besøgende rent faktisk kan generere indkomst. Har du kendskab til søgemaskineoptimering (SEO), vil dette endvidere være en fordel, da det kan hjælpe dine muligheder for at rangere højere hos Google, hvorfor du vil få et højere antal af besøgende.

Skal det være lettest muligt? Automatiser din investering med Nordnets månedsopsaring. - Klik her!

Udover at skabe en base af trafik, så er det værd at have i mente hvordan hjemmesiden skal skabe indkomst online. De to letteste måder er enten at benytte Google Adsense, der ligesom her på siden indsætter bannerreklamer, hvor der genereres et lille beløb ved klik. Alternativt kan der benyttes affiliate links fra eksempelvis Partner-ads. Affiliate links er henvisninger til produkter eller tjenester, hvor du får en procentdel, hvis henvisningen skaber et salg. Opretter du eksempelvis en bruger hos Partner-ads via det link vi har indsat herover? Så modtager vi et lille beløb fra Partner-ads selv.

2. Instagram og salg af billeder

Er du glad for fotografering kan du potentielt tjene penge på Instagram. Hele verdenen omkring promovering fungerer præcis som affiliate marketing, som beskrevet herover. Ved at promovere et produkt for dine følgere modtager du en del af salget som honorar, når der købes via dit personlige affiliate link. 

Det kræver ligesom med hjemmesiden en stor følger base, før der er penge i det, hvorfor mange ender med at give op. Når det går godt? Så kan det til gengæld generere en stor indkomst. De sociale medier kan eventuelt benyttes på tværs af hinanden, samt i kombination med en blog, for at skabe en større berøringsflade med følgere og interesserede læsere.

Er du blot skarp på fotografering, men ønsker du ikke at tjene penge på “influencer” delen? Så er det muligt at sætte billeder til salg flere steder på nettet – lav blot en søgning!

3. YouTube eller redigering af videoer

Youtube bliver i større grad en erstatning for vores traditionelle flow TV, sammen med streaming tjenesterne. Af samme grund er mange virksomheder begyndt at benytte YouTube som annoncerings kanal frem for eksempelvis det traditionelle TV. Det betyder for dig, at der kan være penge at tjene på YouTube.

Er du skarp på video eller er du i stand til at fortælle en historie der skaber følgere? Så kan du via annoncer i videoen tjene penge ligesom ved annoncering på hjemmesiden. Der kan ligeledes laves betalte samarbejder hvor et affiliate links skaber rammen for indtjening, når seerne køber et produkt via dit link.

4. Sælg din viden!

Har du særlig viden indenfor et bestemt område? Så kan arbejdet som freelancer eller på enkelte projekter potentielt være noget for dig. Særligt i en tid hvor møder via Skype eller Zoom er normaliseret, vil det ved arbejdet med mange projekter være muligt at gøre online.
I dette tilfælde vil arbejdet ikke altid være passivt, men hvis du eksempelvis sælger din viden via et webinar i form af allerede optagede videoer, så kan du efterfølgende nyde frugterne af dit arbejde, uden er røre en finger. Sådan da. 

Som alternativ til videoer kan du dele din viden via en hjemmeside eller blog og skabe en passiv indkomst online via annoncer. Du kan også skabe en betalingsmur, hvor der skal købes adgang til det fulde produkt – eventuelt med en teaser. Virker det besværligt, så kan en traditionel e-bog eller en fysisk bog ligeledes være alternativer.

5. Tekstforfatning eller oversættelser

Mange virksomheder har behov for tekstforfatning og oversætning fra sprog til sprog. Er du skarp grammatisk eller har du godt fat i sprog og formidling? Så kan det være en mulighed at blive tekstforfatter og/eller oversætter. Tag eventuelt kontakt i bureauer, start op som freelancer eller sørg for at promovere dig selv på anden måde. Start eventuelt med at tage et par gratis opgaver, for på den måde at opbygge referencer, der senere kan bruges som eksempler på veludført arbejde. 

Online job

6. Digital markedsføring eller rådgivning

Er du skarp på markedsføring, arbejdet med hjemmesider, annoncering på Google, affiliate marketing, Facebook Ads eller noget helt tyvende? Så kan du potentielt fungere som konsulent eller freelancer for en eller flere virksomheder. Mange har ikke tiden eller lysten til at arbejde med de mere komplekse markedsførings områder, hvor din viden kan være mange penge værd, hvis du er dygtig på dette område.

Ligesom med tekstforfatningen kan det være en god idé, at starte med et par gratis opgaver. Giv eventuelt et par måneders gratis arbejde, før du tilbyder kunderne at starte som faste, betalende kunder. Sådan risikerer de mindre og du får chancen for at bevise dit værd. I et marked med stor konkurrence og mange dygtige konsulenter med bred viden, er det vigtigt at være opmærksom på både relationer samt resultater i denne branche.

Ønsker du at skabe en passiv indkomst online på dette område, så kan tilgangsmåden i stedet være at skabe et eller flere kurser, hvor viden omkring de enkelte områder deles. Udføres arbejdet kan dette gøres i hele verden og en del af indkomsten kan eventuelt benyttes til opbyggelsen af en passiv investeringsportefølje, der genererer passiv indkomst. Går det godt nok? Så kan ansatte på lang sigt udføre det daglige arbejde for kunderne.

7. Tekstforfatning eller oversættelser

Ovenstående forslag skaber alle en form for indkomst, der kan skabes uanset hvor i verden vi befinder os. Har du ikke den nødvendige viden eller lyst til at starte noget op ved siden af arbejdet? Så findes andre alternativer. Klassisk investering kan ligeledes skabe passiv indkomst. Du kan eksempelvis købe udbytteaktier eller aktieindeks der genererer et løbende afkast. Alternativt kan du investere i ejendom der genererer husleje, eller investere i lån til byggeprojekter hos tjenester som danske Kameo, hvor du passivt modtager en rente for dine udlåne penge løbende.

4.5/5
Crowdlending
Gns. Afkast:
9,4% årligt
Min. investering:
500 kr.
12+ mdr.
Kurtage:
Nej

Vil du hjælpe os med at skabe det bedste indhold?

Vurder indlægget:

Tak for din bedømmelse!

Vil du hjælpe os med, at nå ud til flere personer?

Tak for din vurdering

Hvad kan vi forbedre?

Investering

Vil du være en del af klubben?

Modtag løbende opdateringer, unikt indhold & muligheden for at benytte vores brevkasse!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.