Spring til indhold

Investor mindset: Tænk dig til millioner, lev som en virksomhed!

Investor mindset

En sund forretning skaber overskud og kan på sigt gøre dig til millionær. Ønsker du at skabe en sund forretning? Så handler det i bund og grund om at tjene flere penge end du bruger. Ofte kan det rigtige investor mindset hjælpe dig godt på vej!

Det er naturligvis en simpel opstilling, men der er alligevel en del om snakken. Som private personer kan vi nemlig få ekstremt meget fornuft ind i vores hverdag, ved at tænke på os selv og vores liv, som værende en virksomhed.

Tjen mere end du bruger

At vi skal tænke mere som virksomhederne, er ikke ensbetydende med at vi skal gøre hele vores liv op i kroner og ører. Forsøget på at skabe en sund virksomhed, kan bare skabe et godt billede af hvordan vi får en sundere privatøkonomi.

En virksomhed kan sagtens gå konkurs selvom den tjener penge. Vi skal ikke bare sørge for at tjene dem, vi skal også sørge for at skabe et overskud – for ellers går vi konkurs.

Medarbejderudflugter er ikke en god forretning i kroner og ører, men glæden og sammenholdet det skaber, kan være en god investering for chefen.

Husk at du og din familie skal leve livet, selvom du er på jagt efter en bedre økonomi. I bund og grund handler det om prioritering. Det er muligt at blive millionær på den lange bane, uden at skulle opgive livskvaliteten på vejen. Det handler om dit mindset som investor, og de løbende beslutninger du tager.

Sænk virksomhedens udgifter

Hvis din private virksomhed tjener penge nok, så er det en god idé at se på, hvor pengene forsvinder hen. Hvem er dine leverandører og er de billige nok? Måske findes der billigere alternativer? Se eksempelvis på hvor du handler, eller gennemgå dine forsikringer.

Det kan være en super god idé at have et budget. På den måde ved du, hvor pengene forsvinder hen. På samme tid, så ved du også at du (forhåbentlig) ikke ender med at bruge for meget. Hellere omvendt!

Budgettet kan være en komplet oversigt over alle de månedlige poster. Har du godt styr på det, kan du eksempelvis også nøjes med et madbudget (Kantinen kan være skide dyr!) – vurder selv hvad din virksomhed har brug for.

Det er som udgangspunkt nemmere at sænke virksomhedens forbrug, frem for at skaffe flere kunder og øge indkomsten. Har du allerede godt styr på strukturen og forbruget i virksomheden? Så er der dog kun en anden løsning. Så skal der nemlig flere penge i kassen.

Øg virksomhedens indkomst

For at sikre vores private virksomhed mod konkurser, så kan vi øge vores indkomst(er). Herudover kan vi øge vores egenkapital (I form af en buffer) for at være bedre rustet mod dårlige tider.

Et øget rådighedsbeløb kan komme fra et sænket forbrug. Hvis du fik styr på det i ovenstående afsnit, så skal du dog forsøge at øge indkomsten i stedet.

Der findes mange måder at få penge i kassen på. Den bedste løsning er måske en kombination? Du kan eksempelvis arbejde ekstra timer for at have råd til at investere – tjener du mere ved overarbejde? Perfekt!

Alternativt kan du investere noget af din tid i en sideløbende indkomstkilde. Det kunne være en hjemmeside der skaber indkomst, vinduespudsning hos naboen eller produktion af kaninbure – hvad er du god til?

Den ekstra indkomst kan også komme via investeringer. Dette kræver dog at du har kapital i din virksomhed på forhånd. Hvis du ikke har brug for denne, så kan du altså investere den. En investering vil løbende tilføre nye penge til virksomheden, og kan på sigt være en super god forretning at have styr på.

Hvis vi skaber en eller flere passive indkomster, så kan vi på sigt slappe mere af – for så er vi ikke på samme måde afhængig af vores ene indkomst (Oftest jobbet) længere.

Potentielt tjener vi måske så meget ved siden af, at vi kan trække os helt eller delvist tilbage fra virksomheden? Dette er vel i bund og grund svarende til at du ansætter en administrerende direktør, der klarer dagligdagens strabadser for dig.

Bliv millionær med garanti – skab det rigtige investor mindset

Overskriften lyder lidt som en omgang click-bait. Men, det er vel sandt? Hvis du bliver ved med at skabe overskud i din forretning. Hvis du investerer og sparer op? Så er det svært ikke at øge formuen på sigt.

Jo tidligere du starter, jo bedre kan renters rente arbejde på din formue. Jo mere aggressivt du går til værks? Jo højere chance er der for, at du bliver millionær ligeledes på den lange bane.

Det handler mere end vi lige tror om de små valg. Mange små beløb har 100% sikkert en direkte indflydelse på, hvor stor din formue bliver på sigt. Det er der selvfølgelig mange andre punkter der også har, og derfor handler det om at have det komplette overblik og et klart mål.

Det er muligt for de fleste – særligt i velhavende Danmark – at ende med millioner på kontoen. Det handler om vores mindset som investor samt de valg vi træffer – både den korte og den lange bane.

Tænk, lev og invester på lang sigt

Uanset hvad du foretager dig i din virksomhed, så tænk gerne langsigtet. Overvej konsekvenserne på lang sigt, men overvej ligeledes belønningerne.

Er det fedt at tage et dyrt lån nu, hvis din virksomhed har gæld de næste 10 år og skal betale hæftige renter retur?

Hårdt arbejde og fornuftige valg på nuværende tidspunkt, kan medføre at driften bliver så meget lettere på den lange bane. Måske skal du arbejde ekstra timer, eller bruge tid på din sideindkomst – men, du bliver glad for det om 10 år!

Husk at du er direktøren. Det er dine beslutninger der afgør, hvor stor forretningen bliver på sigt – vil du være millionær? Så arbejde på dit investor mindset!

Vil du hjælpe os med at skabe det bedste indhold?

Vurder indlægget:

Tak for din bedømmelse!

Vil du hjælpe os med, at nå ud til flere personer?

Tak for din vurdering

Hvad kan vi forbedre?

Investering

Vil du være en del af klubben?

Modtag løbende opdateringer, unikt indhold & muligheden for at benytte vores brevkasse!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.