Hvad er passiv indkomst? Forstå begrebet her!

HVad er passiv indkomst

Du har måske hørt begrebet nævnt før. At skabe en passiv indkomstkilde er noget mange investorer drømmer om, da det ultimativt kan give en masse frihed. Det er bestemt muligt, men det er langt fra ligeså let som mange måske får indtrykket af på internettet. Passiv indkomst hænger ikke udelukkende sammen med investering i aktier, men er et udtryk for at have en indkomst, der ikke er direkte betinget af en arbejdsindsats.

Hvad er passiv indkomst?

Skal det være lettest muligt? Automatiser din investering med Nordnets månedsopsaring. - Klik her!

Når vi til dagligt går på job, så modtager vi løn for den tid vi er der. Det betyder at vores arbejdsindsats afspejler den løn vi får udbetalt. Sagt med andre ord er vores indkomst afhængig af vores arbejde, hvorfor dette er en aktiv indkomst. Det er jo alt sammen meget fint, men hvad er passiv indkomst så?

Passiv indkomst er ensbetydende med, at indkomsten og de penge der tjenes, ikke er direkte betinget af din fysiske tilstedeværelse eller arbejde i momentet. Det betyder at du eksempelvis kan tjene penge mens du sover, er på stranden eller arbejder på andre projekter. Den passive indkomst kommer ikke af sig selv, men er resultatet af tidligere hårdt arbejde og tid, eller investering i aktiver som aktier, der kan give et løbende afkast.

Eksempler på passiv indkomst

Passiv indkomst kommer ikke af sig selv. At have en løbende passiv indkomst vil være resultatet af investering. Netop investeringen kan ske i form af tid, eller penge hvis du har nok af disse på lager. Et eksempel på en passiv indkomstkilde kan være en blog. Her bruger du tid på at skrive indlæg der skaffer trafik, hvorefter reklamer løbende kan skabe en indkomst. Den passive indkomst kræver her investering i form af tid du bruger på at skrive, eller penge du betaler andre for at skrive for dig.  

Et andet eksempel på passiv indkomst kan være investering i ejendom. Du kan udleje boliger for løbende at modtage husleje. Der vil være en smule arbejde forbundet herved, medmindre du benytter en boligadministrator, så indkomsten er passiv. Vi har skrevet et længere indlæg med 25 bud på ideer til passiv indkomst du kan se nærmere på, hvis du mangler tonsvis af gode bud på hvordan du kan skabe passiv indkomst. Mangler du svar på hvad passiv indkomst er og hvordan du kan skabe en ekstra indkomst? Så er det her du får de gode ideer.

Investering som passiv indkomst

Særligt i investeringsøjemed er passiv indkomst et mål mange har. Hvis ikke det ønskes at bruge tid på at opbygge hjemmesider eller andre forsøg på at skabe passiv indkomst online, så er det andet alternativ at investere sig til friheden. Ved at investere en del af den månedlige indkomst, så vil investeringsporteføljen langsomt vokse sig større. Her er særligt udbytteaktier populære, da de giver et løbende afkast, uden at det er nødvendigt at sælge. Når først aktien er købt? Så vil investeringens afkast i form af udbytte være 100% passiv.

For at skabe en portefølje det er muligt at leve af, kræver det på den lange bane investering af flere milioner. Som tiden går og investeringerne vokser vil renters rente dog være en stor hjælp, hvorfor man ofte siger at den første million er den sværeste. Er du på jagt efter alternativer til de traditionelle aktieinvesteringer, så kan et godt bud være investering i ejendomslån, hvilket blandt andet er en mulighed hos Danske Kameo. Her er det muligt at opnå et højt årligt afkast, hvilket er et pænt supplement eller alternativ til regulære aktier.

4.5/5
Crowdlending
Gns. Afkast:
9,4% årligt
Min. investering:
500 kr.
12+ mdr.
Kurtage:
Nej

Vil du hjælpe os med at skabe det bedste indhold?

Skal det være lettest muligt? Automatiser din investering med Nordnets månedsopsaring. - Klik her!

Vurder indlægget:

Tak for din bedømmelse!

Vil du hjælpe os med, at nå ud til flere personer?

Tak for din vurdering

Hvad kan vi forbedre?

Investering

Vil du være en del af klubben?

Modtag løbende opdateringer, unikt indhold & muligheden for at benytte vores brevkasse!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.