Guide: Hjemmeside for begyndere – Sådan kommer du godt fra start [2022]

Hjemmeside for begyndere

En investering kan være mange ting. Her på siden skriver vi blandt andet om investering rent finansielt – men, det kan på samme måde være investeringen i et hobbyprojekt, der på sigt kan skabe dig en ekstra indkomst. Det kunne eksempelvis være ved siden af arbejdet, på barslen eller i skolens ferier og weekender. Netop ovenstående er målet med investeringsliv. En kombination af glæden ved investering, opbygning af hjemmesider samt ønsket om at skabe passiv indkomst løbende. 

Skal det være lettest muligt? Automatiser din investering med Nordnets månedsopsaring. - Klik her!

Vi har tidligere skrevet artiklen tjen penge online på din hjemmeside eller blog og går i dette indlæg i dybden med, hvordan du helt konkret starter en blog eller hjemmeside op både hurtigt og nemt. Indlægget her forsøger at tage dig med helt fra start, hvorfor indlægget hedder hjemmeside for begyndere. 

Er du glad for at skrive?

Helt grundlæggende, så skal du rent faktisk have lysten til at skrive. At starte en side for at tjene hurtige penge, er nærmest umuligt. Det vil med stor sandsynlighed kræve en lang og vedvarende indsats, hvis du skal have bare den mindste mulighed for, at tjene penge på hjemmesiden. Generelt vil sider med tyndt indhold, ikke skabe en særlig værdi for gæsterne.

Før du begynder at bygge din hjemmeside eller blog, så kan det være en idé, at skrive dine første indlæg. Grunden til dette er, at du fra start vil have lidt indhold at smide op. Endvidere kan det for mange tit være sjovere, at lave selve rammerne eller hjemmesiden, frem for at skrive selve blogindholdet. Find ud af, om du virkelig elsker at skrive!

Få gerne en god, men ærlig ven til at læse dit indlæg. Er du en skovl til at skrive? Så kan det være, at du skal have fat i alternativer som videoblogging eller podcast. Samtidig så kan der være en træning i, at få afprøvet lidt indhold, før dine indlæg deles offentligt. 

Det skal du have styr på

 For at være klar med din hjemmeside, er der et par ting du skal have styr på. Du kan danne dig et overblik herunder og læse mere om de enkelte punkter senere i indlægget.

  • Der skal købes et domæne – altså adressen til din side. Eksempelvis investeringsliv.dk.
  • Der skal bestilles et webhotel, som hjemmesiden placeres på. 
  • Du skal vælge hvilket hjemmesidesystem – Eksempelvis WordPress eller Joomla.
  • Siden skal opbygges, fyldes med godt indhold og deles med omverdenen.

Hvad skal din side omhandle?

Det kan være en ide, at du finder en form for afgrænsning omkring, hvad du vil skrive om. Afgrænsningen hjælper både dig selv, dine følgere og selve Google til at finde ud af, hvad din blog eller hjemmeside egentlig handler om. Undgå hvis muligt de emner, der på forhånd er skrevet tonsvis af indhold omkring.. eksempelvis hjemmeside for begyndere, penge eller fitness.

Såfremt du beslutter dig for, at der på et senere tidspunkt skal affiliate annoncer på? Så kan du også lettere finde annoncer, der er målrettet en bestemt gruppe af følgere. Det er altså en fordel, hvis alle der besøger din side, har nogenlunde identiske interesser. Nysgerrig? Så læs endelig vores indlæg: Ekstra indkomst med affiliate marketing!

Skal det være lettest muligt? Automatiser din investering med Nordnets månedsopsaring. - Klik her!

Emnet her på investeringsliv er eksempelvis privatøkonomi og investering. Dette er ganske simpelt blevet opdelt i tre underkategorier, der omfatter lavere forbrug, højere indkomst og investering. På den måde ved vi, at vores besøgende interesserer sig for indhold, der enten kan være medvirkende til at øge indkomsten, minimere forbruget eller er en god investering.

Har du svært ved at finde et godt emne – så brainstorm. Går du til en sport? Elsker du heste? Tager du gode billeder eller er du fantastisk til at tegne? Kun fantasien sætter grænser. Udnyt dine talenter og lær fra dig.

Find det rette navn

Et godt navn kan sørge for, at de besøgende husker dig! Måske de endda vil vende tilbage? Omvendt kan et simpelt, kedeligt navn, sørge for at du bliver glemt, så snart den besøgende klikker væk fra din hjemmeside.

Der findes mange bud på, hvad der bør indgå som en del af hjemmesidens navn. En del af de kendte bloggere har opbygget et brand omkring dem selv, hvorfor de bruger deres eget navn. Altså www.Navn.dk.

Alternativt kan du beskrive det emne du blogger om. Vi skriver eksempelvis om muligheden for at skabe et rigere liv med investering – altså www.investeringsliv.dk. Navnet kan være med til at sørge for, at flere besøgende klikker ind på netop din side, hvis det er tæt nok på det emne de søger efter.

Et tredje alternativ er, at skabe dit eget navn. Overvej eksempelvis Google. Et ord der ikke gav nogen mening, før virksomheden blev opbygget omkring det. På samme måde kan du måske finde på et ord, der huskes af de besøgende? 

Vær opmærksom på, ikke at begrænse dig selv for meget! Laver du eksempelvis Bloggen-om-røde-sokker? Så vil du med stor sandsynlighed løbe tør for indhold, forholdsvis hurtigt.

Er domænenavnet ledigt?

I forbindelse med din søgen efter det perfekte navn, vil du nok desværre opleve, at en del af de helt gode er taget på forhånd. Det handler derfor om, at være kreativ. Hos de fleste forhandlere af domæner og webhoteller, kan du let indtaste dine idéer og se om de er ledige.

Tjen penge på blog

Uanset hvad du vælger, så hør gerne dine venner og bekendte, hvad de tænker om dit navn. Hvad tænker de, når de hører det? Hvad forbinder de med det? Undersøg ligeledes, om lignende virksomheder, hjemmesider eller blogge findes i forvejen. Det er ikke en god ide, at lave sider der er alt for identiske, hverken på udseende eller indhold.
Et eksempel på webhosting og kontrol af domænets ledighed, er Simply.com. Vi har selv erfaring med deres løsning, hvilket i de fleste tilfælde er perfekt til en hjemmeside for begyndere.

Valg af platform til din hjemmeside

Med styr på både emne og navn, er det nu tid til, at vælge hvor selve hjemmesiden skal placeres. Dette kaldes ligeledes dit webhotel. Alt efter hvor teknisk du er, findes der forskellige muligheder for, at få et webhotel til din hjemmeside. Generelt er opsætningen ikke svær og de fleste løsninger går an, selv til en hjemmeside for begyndere. 

I mange tilfælde vil det være muligt, at finde guides til de mest populære løsninger. Blandt andet vælger mange at hoste hos Simply (tidligere Uno Euro), hvorefter de installerer WordPress forholdsvis hurtigt. Dette er ligeledes muligt, hos mange af de andre udbydere.

Tilmeld dig færdigbyggede sider

Der findes en række færdige løsninger, hvor du lidt begrænset, kan dele dit indhold. Hvis du blot ønsker at dele feriebilleder, eller en simpel log med venner, kan løsningen være fin. Siderne kan til mindre virksomheder eller statiske sider også være en okay løsning.

Er du interesseret i den simple løsning, til din hjemmeside for begyndere? Så kan du overveje at tage et nærmere kig på Weebly.com, eller Wix.com. Men, gør os den tjeneste at læs lidt om WordPress først. 

Har du fra start ambitioner om, at din blog eller hjemmeside skal være stor? Så bør du bygge dit ‘fundament’ korrekt fra starten. Ved at vælge de færdigbyggede sider, vil du være begrænset til bestemte temaer, farver eller moduler. Det gør arbejdet en smule nemmere i begyndelsen. Du risikerer dog i takt med at du bliver dygtigere, at savne muligheder og funktioner. 

 

WordPress

WordPress bliver ofte anbefaltet, når der skal opbygges en hjemmeside for begyndere. Faktisk bliver platformen faktisk bare anbefalet generelt. Med wordpress får du en bred vifte af muligheder for, at sætte dit personlige præg på hjemmesiden. Programmet er nemt at arbejde i og du kan være i gang på en enkelt aften.

Programmet er nemt at sætte op, når du har købt et domæne og webhotel. Du kan via forskellige temaer (Skabeloner) og plugins (Ekstra moduler), få din hjemmeside til at se ud, præcis som du ønsker det. Der kræves desuden ingen erfaring med kodning, eller andre nørdede ting, for at få et fedt resultat. Ønsker du at tilknytte en webshop på et senere tidspunkt? Så kan dette også klares, uden de store problemer. Alternativt kan du se nærmere på Shopify, der er et godt alternativ til WordPress i forbindelse med e-handel. 

Skulle du støde ind i problemer med teamet eller opbyggelsen? Så er du så heldig, at WordPress er den nok mest benyttede platform, i hele verden. Det bør altså ikke være et problem, at finde hjælp online. 

Vores egen side her, er bygget i WordPress. Når først du har brugt et par timer i programmet, er det tilpas overskueligt. Dette gælder også, selv hvis du har behov for en nem løsning, til opbyggelsen af en hjemmeside for begyndere.

Mange af de steder, hvor du kan købe dit domæne og webhotel, finder du muligheden for at installere wordpress direkte. Undersøg eventuelt dette, før du vælger en hosting udbyder. Er du på jagt efter andre alternativer til wordpress, så findes der blandt andet Drupal, Joomla eller Typo3.

Strukturering af din side

Med valget af platform på plads, er det nu på tide at arbejde en smule med opbyggelsen af din side. Hjemmeside for begyndere er desværre ikke en komplet guide, for du vil altid kunne arbejde videre med din nye blog eller hjemmeside. Herunder er dog et par væsentlige detaljer, som du altid du bør tage med i dine overvejelser omkring opbyggelse og struktur.

Menuer og overblik

Måske du selv kender irritationen ved, ikke at kunne finde rundt på en hjemmeside? Hvis du løbende udgiver indhold, vil du have brug for en god struktur på din hjemmeside. Dette kan du få ved, blandt andet at oprette en række af overordnede kategorier, som du efterfølgende placerer dine indlæg i.

Sørg desuden for, at selve menuen på din hjemmeside, gør det nemt og hurtigt at finde rundt. Har du muligheden for det, kan det ligeledes være en ide, at tilføje et søgefelt på siden.

Det kan være en god ide, at tegne hjemmesidens struktur på et fysisk stykke papir, før du laver denne. Sådan tvinger du dig selv til, at overveje hvordan siden skal opbygges. Start med de vigtigste sider i hovedmenuen, herefter undersiderne og så videre. Søg eventuelt inspiration hos en eller flere sider, du i forvejen synes godt om.

Valg af skriftstørrelse og skriftfont

Brugerens oplevelse er virkelig vigtig, hvis du vil skabe en succesfuld hjemmeside! Sørg for at skriften er let at læse. Der er ingen der gider bruge energi på, at skulle tyde en eller anden sindssyg skråskrift, der er brugt gennem en hel artikel på 2.400 ord.

Sørg herudover for, at benyt en forholdsvis stor skriftstørrelse. Afhængigt af din font, vil en størrelse 14-16 være optimal, for læseoplevelsen på de fleste blogs. Måske du selv har oplevet at skulle knibe øjnene sammen, for at skulle læse indholdet på en gammel side?

Artiklernes indhold

Selve indholdet af dine indlæg, afgør om din side bliver en succes blandt de besøgende. Sørg for at skrive indhold, der rent faktisk skaber værdi for dine besøgende. Forlader de siden glade og tilfredse? Så er chancen for anbefalinger eller tilbagevendende læsere stor! Omvendt skal der ikke mange mislykkede besøg til, før din side bliver sprunget over i fremtiden. Giv gerne den besøgende muligheden for, at dele dit indhold.

I forbindelse med den søgemaskieoptimering der nævnes et par gange i dette indlæg, kan Google også vurdere, hvor længe brugerne er på din hjemmeside. Hvis du laver tyndt indhold, der får personer til at klikke videre hurtigt? Så vil din hjemmeside med tiden rangere dårligere og dårligere. Omvendt vil sider med godt skrevet indhold, langsomt stige, i takt med at Google kan se, din side har besøgende der bliver hængende.

Udover skriftstørrelsen samt valget af skrifttype, er det vigtigt at have styr på strukturen i indlægget. Hav en overskrift der fanger den besøgende, men som også tydeliggør emnet. Sørg for at skrive en fangende indledning, samt at have tydelige overskrifter, så den besøgende kan finde rundt i dit indhold. Det er ikke altid, at det hele rent faktisk bliver læst.

Sådan kan du tjene penge på din hjemmeside

Selvom indlægget omhandler opbyggelsen af en hjemmeside for begyndere, så runder vi i nedenstående afsnit kort muligheden for, at tjene penge på din hjemmeside. Det kræver en forholdsvis god mængde af trafik, hvis du vil tjene betydelige beløb. Der findes dog flere muligheder, for placering af annoncer – og når de første kroner tikker ind, giver det ofte et lille ekstra skud motivation til, at arbejde endnu hårdere på udgivelser og udvidelse af siden.

Bliv en del af et affiliate marketing netværk

Affiliate netværk giver dig muligheden for, at tjene penge på at linke til andre virksomheders produkter. Du kan gratis tilmelde dig et affiliate netværk på ganske få minutter. Ansøg herefter om at blive tilknyttet bestemte virksomheders programmer eller produkter og modtag en del af salget, hver gang en af dine henvisninger fører til et køb!

Det smarte ved netop affiliate netværk er, at du kan vælge specifikke annoncer inden for det specifikke område, som din hjemmeside omhandler. På denne måde rammer du bedst muligt din målgruppe. Et af de mest udbredte affiliate netværk i Danmark, er Partner-Ads. Det er gratis at tilmelde sig og du kan vælge mellem over 1000 forskellige samarbejdspartnere. 

Tjen penge via Google Adsense

Det største alternativ til Affiliate marketing, er Google Adsense. Her placeres automatiske annoncer på din nye side, hvorefter der vises indhold der matcher de besøgende.
I modsætning til affiliate marketing, tjener du penge for hvert klik, der kommer på dine banner annoncer. Denne klikpris vil ofte være lavere, end den potentielle indtjening på affiliate marketing annoncer når de genererer et salg.

Du kan vælge at benytte begge muligheder på en gang. Ingen af dem er komplicerede på en hjemmeside for begyndere! Pas dog på at du ikke overklistrer din side med reklamer. De besøgende er ikke dumme, hvorfor en reklamesøjle ofte vil have modsat effekt, hvorefter de besøgende hellere vil besøge din konkurrent.

Google Adsense er ofte relevant på sider med meget bredt indhold. Omvendt er affiliate marketing relevant, hvis du skriver specifikt inden for mere afgrænsede områder.

Se udvalget af partnere og din procent af salget hos Partner-Ads her!

5 Tips til en god start:

Med både navn, emne og platform på plads, er du nu klar til at bruge et par søndage på at designe din hjemmeside. Alt afhængigt af, hvor din side er opsat, kan der nemt gå en del timer med dette. Husk at have brugerens oplevelse med i designet! Det skal være nemt at finde rundt.

Når der er styr på din hjemmeside, er du klar til at gå live. Der vil uden tvivl skulle bruges tid på rettelser, men det vil altid være en work-in-progress oplevelse. Herunder får du 5 hurtige tips til, hvordan du hirtigere kan få din hjemmeside gjort synlig ude i verden.

Links viser besøgende ind på din hjemmeside

Hvordan skal besøgende finde din hjemmeside, hvis ikke der bliver gjort en smule reklame for den? Hvis dit indhold er godt, vil der med tiden blive delt links til denne. I starten kan det dog være en ide, at overveje om der kan placeres et enkelt link eller to, på relevante forums, facebookgrupper, blandt venner, på andre hjemmesider eller lignende.

At skabe relevante links til din hjemmeside, kaldes populært for linkbuilding. Det er en del af søgemaskineoptimeringen, der overordnet har til formål, at skaffe bedre placeringer på Google. Du ønsker bedre placeringer på Google, fordi dette vil medføre flere besøgende på din hjemmeside.

Del din blog blandt familie og venner

Er du hurtig til at dele din nye side, med familie og venner? Så har du potentielt en flok omvandrende ambassadører. Din omgangskreds kan hjælpe dig med at sprede ordet. Ligeledes kan de være en god kilde til feedback, før din hjemmeside forhåbentlig opdages af dine kommende besøgende.

Find gerne en håndfuld venner, der har samme interesse som dig. Har din lille testgruppe viden og forstand om emnet? Så er det lettere at overtale dem til at læse indlægget og give dig brugbar feedback. Fortæl gerne, at de skal være hudløst ærlige, for det bedste resultat.

Hav fokus på nøgleord i dine indlæg

Når du skriver dit indhold, er det en god ide, at have fokus på nøgleord og nøglesætninger. Det er hvad du forventer, dine besøgende vil søge efter, for at finde artikler som din egen. Jo bedre du er til dette, jo lettere vil det være, at lave indhold der matcher de besøgendes søgninger på eksempelvis Google. 

Det kan være svært fra start, men der findes flere gode guides og værktøjer, der kan være behjælpelige med netop dette. Skriver du om et emne, der er meget populært som økonomi eller fitness? Så vil du have svært ved, at konkurrere på de helt store søgeord som ‘proteinpulver’ eller ‘investering i aktier’.
I Sådanne tilfælde kan det være en god ide, at starte med meget specifikt indhold. På den måde er konkurrencen om placeringerne på Google lavere, hvilket vil give dig en fordel i kampen, som den ‘lille’ spiller på markedet.

Sæt din hjemmeside op med Google analytics

Google Analytics er et gratis værktøj til analyse af din hjemmeside. Når du har tilsluttet Google Analytics, vil du få detaljerede statistikker omkring brugernes adfærd på dit website. Dette kan du bruge til at vurdere effektiviteten af dine enkelte sider. Eksempelvis kan du vurdere, hvilke sider og indhold, folk besøger i længst tid. Ligeledes kan du se, hvor folk forlader din hjemmeside. Du kan se antal besøgende, hvor de kommer fra og meget andet.

Google Analytics er et vigtigt værktøj, når det kommer til optimering af din hjemmeside løbende. Det er uvurderligt som hjælp til optimering, hvorfor du gør dig selv en stor tjeneste ved at lære værktøjet at kende, forholdsvis hurtigt i processen, omkring din nye side.

Overvej profiler på de sociale medier

Særligt starten kan være hård, for en helt ny hjemmeside. Mange sider vil være placeret over dig på Google, hvorfor det kan være særligt brugbart at tage værktøjer som de sociale medier i brug. Du kan eksempelvis overveje at oprette en Facebook side, der automatisk tilføjer dine indlæg fra bloggen (Dette kan blandt andet gøres i WordPress).  

Med denne profil vil du ligeledes have muligheden for, at være en aktiv del af grupper der matcher din sides emne. Når du giver brugbar feedback, vil du derfor gøre god reklame for dig selv eller din hjemmeside.

Instagram er ligeledes et velfungerende værktøj, hvis du har muligheden for at lave noget flot grafik eller at poste et billede med en tilhørende tekst. Her kan du interagere med lignende profiler, for at få andre brugeres opmærksomhed. Sørg for ikke at være aggressiv og ‘irriterende’ i dit forsøg på, at få besøgende. Du skal være et positivt inspark, ikke en omvandrende reklamesøjle med én ting for øje.

Interesserer du dig for passiv indkomst? Så anbefaler vi dig at læse dette indlæg med 25 bud på passive indtægtskilder.

Vil du hjælpe os med at skabe det bedste indhold?

Vurder indlægget:

Tak for din bedømmelse!

Vil du hjælpe os med, at nå ud til flere personer?

Tak for din vurdering

Hvad kan vi forbedre?

Investering

Vil du være en del af klubben?

Modtag løbende opdateringer, unikt indhold & muligheden for at benytte vores brevkasse!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.